top of page

Psoas Massage

stef massage horizontaal.png

De psoas, ook wel spier van de ziel genoemd.

Het zijn dieper gelegen spieren in ons lichaam en het vormt het scharnierpunt tussen het boven- en onderlichaam. Deze spier is onderhevig aan emoties en kan daardoor gespannen geraken.

Dit kan leiden tot lichamelijke kwalen zoals pijn in de onderrug en pijn in de benen.

 

Deze spier reageert sterk op stressvolle situaties. Eveneens is deze spier een opslagplaats voor emoties uit het verleden.

Vaak zien we bij een massage van deze spiergroep dat er emoties loskomen. 

Wanneer de spier voor langere tijd gespannen is, bijvoorbeeld bij chronische stress, of door lange dagen te zitten achter je bureau, is het moeilijk om weer te ontspannen. Een gevoel van permanente onrust en alertheid is het gevolg, omdat het lichaam voortdurend het signaal krijgt dat er gevaar dreigt.

Ook fysiek kan het gevolgen hebben. Een samengetrokken psoas zorgt er voor dat de romp korter wordt. Kan de structuur beïnvloeden van het skelet en vermindert de ruimte in het lichaam voor de organen. 

 

Allerlei klachten zoals (lage) rugpijn, ischias, menstruatieproblemen, onvruchtbaarheid, een verstoorde stoelgang, pijn in de heupen en knieën kunnen symptomen zijn van een te gespannen psoas. 

 

Aandacht schenken voor je psoas is essentieel om ook je emoties tot rust te brengen.

Wat doet een Psoas massage met jou?

Haalt je uit je permanente light/flight modus

Je voelt je nadien opgelucht en vrijer  

 (oude) Emoties loslaten

Mobiliteit terugbrengen in je lichaam

Rugpijn en pijn in de benen wegnemen

Duur: 90 min

Prijs: 90€

psoas2_edited.jpg
bottom of page